El passat diumenge 8 de maig va tenir lloc la 1ª acció #StopCreuers #PortCiutadà, en què l’ABTS, Ecologistes en Acció, la Plataforma Defensem el Port Vell i la Plataforma per la Qualitat de l’Aire exigíem tant una seriosa regulació de la indústria de creuers com la municipalització del Port Vell.

Malgrat el matí desagradable i plujós que feia, més de 200 persones es van reunir al Portal de la Pau. Hi va haver tallers (distribució de souvenirs en forma d’ampolles d’aigua contaminada del port i bosses d’aire contaminat del port, de mascaretes anti-gas, #femPlaça de les Golondrines…), parlaments a càrrec dels diversos convocants i, cap a les 13h. vam sortir en manifestació tallant el trànsit i fent una lenta volta a la Plaça Colom, on ens vam aturar per tal d’assenyalar i marcar el límit entre port i ciutat que ens és imposada.

L’acció va tenir un impacte mediàtic impressionant, i resulta impossible abastar totes les referències. Però aquí teniu algunes d’elles.El Punt Avui: Clam veïnal per limitar el trànsit de vaixells de creuer

El Periódico:  Manifestació a Barcelona en contra del turisme de creuers

Vídeos TV3:    Declaracions contraris creuers (sic)

Comença la temporada alta de creuers i avui hi ha hagut una manifestació per demanar-ne una regulació

Galeria de fotos d’Ecologistes en AccióCIMG3967