Diumenge, 17h, al Port: STOP Harmony of the Sea! – BYE BYE Creuers
‪#‎StopCreuers‬ ‪#‎DecreixementTurístic‬ ‪#‎QualitatAire‬


El Harmony of the Seas, el creuer més gran del món, arribarà el diumenge que ve al port de Barcelona, que esdevindrà el seu port base durant la temporada del 2016 (fins a l’octubre).

Amb una capacitat per transportar fins a 9000 persones, aquest gegant vaixell incrementarà significativament encara més la pressió turística a la ciutat de Barcelona, afectant encara més i intensament la vida quotidiana dels veïns de ciutat vella, la Barceloneta i una part de Sants-Montjuic.

Els danys socioambientals que comporta aquest ‘monstre’ dels mars també són gegantins. D’entrada, cadascun dels dos motors del vaixell s’empassen 52.000 litres de fuel cada hora, 2.500.000 litres al dia tots dos junts.

El descomunal consum de fuel que tenen els grans creuers es tradueix en un volum d’emissions contaminants igualment descomunal en una ciutat que ja supera sistemàticament els límits de contaminació atmosfèrica fixats per la Unió Europea (i totes les despeses de salut que això genera), i sota un context global de canvi climàtic en el que no podem contiuar permetent un creixent volum d’emissions de gassos contaminants.

El diumenge 5 de Juny, acompanya’ns per visibilitzar el nostre rebuig a l’arribada d’aquest creuer monstruós i per exigir un altre model de turisme que permeta viure a una ciutat més habitable, justa i ecològica.

‪#‎HarmonyOfTheSeas‬ is ‪#‎HorrorofBCN‬
‪#‎DecreixementTuristic‬
#StopCreuers