Des de l’ABTS fem una valoració molt positiva del Fòrum Veïnal sobre Turisme que va tenir lloc els passats dies 1 i 2 de juliol a Barcelona.

Sobren motius tant quantitatius com qualitatius per a aquesta satisfacció: més de 200 persones a la jornada inaugural, més de 150 vingudes dissabte matí expressament a treballar col·lectivament durant 4 hores en diagnosi, debat i propostes sobre els diferents conflictes creats per la indústria turística als barris; alt nivell de les intervencions, àgil col·laboració entre coneixement acadèmic, activista i veïnal, aplicació d’intel·ligència col·lectiva als diferents àmbits, ambient alegre i ambiciós…
13508907_1148582121869142_7646169190955748697_n
D’aquests tallers va sortir una gran quantitat de material que, tornem a comprometre’ns-hi, compartirem amb qui hi estigui interessat mitjançant diferents canals i formats. La intenció era fer un primer avançament d’aquest material immediatament, però ara mateix no està en forma publicable i la complexitat de la feina no permet fer un retorn ràpid a l’alçada del contingut. En tot cas, hi estem treballant i aviat posarem a disposició tot aquest material, com fem sempre.

Volem agrair públicament tota la gent, tant de l’ABTS com de fora, que ha participat o col·laborat a la celebració d’aquesta fita en la oposició a l’acció extractiva de la indústria turística. Especialment veïnes i veïns que posen el seu lleure per treballar activament en la millora dels barris; també les persones convidades que tant des de lluny (el Tommaso Cacciari del Comitato No Grandi Navi de Venezia) com des d’a prop (Las Kellys Barcelona, organització autònoma de defensa de les condicions de treball de les cambreres de pis en hotels) s’han apropat i han aportat la seva experiència, així com acadèmiques, activistes i professionals. L’experiència ha superat les altes expectatives.

Igualment, manifestem la nostra voluntat de continuar generant espais de pensament crític i col·lectiu, sense deixar de banda el treball als barris i l’acció al carrer.