Des de l’ABTS estem sorpreses i preocupades per les informacions aparegudes aquest passat diumenge al matí al diari digital Crònica Global (“Polémica en el Foro Vecinal de Turismo de Barcelona por los vetos” del 3/72016) que, citant paraules de «asociaciones y personas pro crecimiento vacacional» parlen de suposats vetos a aquests col·lectius a la celebració del Fòrum Veïnal sobre Turisme .

Aquest article està trufat de falsedats. Lamentem que qui l’hagi redactat no s’hagi apropat al Fòrum (com ho demostra els errors en citar les representants de FAVB i CONFAVC presents, que van canviar a última hora per impossibilitat d’assistència de les previstes) ni s’hagi posat en contacte amb l’ABTS per tal de contrastar la veracitat d’aquestes declaracions.

carta_a_Xavier_Salvador_President_CrònicaGlobal
Enumerem:

– no hi ha hagut cap veto, ni cap invitació a no participar; aquestes persones semblen referir-se al correu electrònic que vam enviar els passats dies 28 i 30 de juny, en reacció a l’enorme quantitat (més de 200) i diversitat (des d’elements notables de la indústria turística fins parlamentaris, altres càrrecs públics i persones que es presentaven com d’un partit polític o un altre) d’inscripcions rebudes; en aquest missatge, recordàvem el caràcter veïnal de la trobada, i la necessitat conseqüent d’atenir-se a la recerca de l’interès públic participant com a veïnat i deixant de banda interessos privats

– cita: «Al menos representantes de otras dos entidades favorables a la expansión de la industria han enviado peticiones de participación a título individual, sin éxito.» ; aclariment: totes les inscripcions han sigut tingudes en compte i no s’ha impedit l’accés a ningú, ni tan sols hi ha hagut missatges per part nostra ulteriors al referit

– el diari digital recull també una informació segons la qual la Regidora d’Urbanisme Janet Sanz hauria estat al Fòrum; en primer lloc, hi tenia tot el dret com una veïna més, però és que a més ni s’hi va inscriure ni hi va participar

– la fal·làcia més greu, en tot cas, és la suposada subvenció del Fòrum Veïnal sobre Turisme per part de l’Ajuntament; desmentim categòricament aquesta afirmació: el Fòrum va ser absolutament auto-organitzat i auto-finançat a partir d’aportacions dels col·lectius i entitats de l’ABTS en un sobre-esforç econòmic únicament explicable per l’entusiasme davant aquest repte.

En definitiva, constatem una mala fe clara per part de les citades associacions pro turisme i d’Apartur. Podem enviar el contingut del citat correu electrònic a qui interessi, no tenim res a amagar.

Constatem igualment, i en el millor dels casos, una clara mala praxis de qui hagi redactat l’article i del mitjà que el publica, ja que no han contrastat aquestes greus acusacions, precisament en un cap de setmana en què se sabia on trobar-nos física i telemàticament, i que hem passat atenent altres mitjans molt més interessats pel Fòrum que per mentides interessades. Es tracta per tant de clara negligència periodística o d’interessos privats que han pretès deslegitimar el Fòrum.

Exigim per tant -en virtut de l’article 1 de la Llei Orgànica 2/1984 del 26 de març- la rectificació de les informacions difoses per part del Crònica Global. I passem a altres coses més interessants i importants, que abunden.