20160923_jornadesturistitzaciopalmaEl passat cap de setmana, un membre de l’ABTS ha estat present com a convidat del col·lectiu Tot Inclós a les  Jornades per respondre a la turistització de Palma: Ciutat és de qui l’habita no de qui la visita.

L’experiència tenia un esperit molt similar al del nostre Fòrum Veïnal sobre Turisme del juliol passat: xerrades per part dels col·lectius convidats (PAH d’Eivissa, ABTS), debat obert amb tota la gent assistent, tallers temàtics (habitatge i espai públic) i una diferència: un dels objectius principals era el de proposar accions a realitzar a curt termini davant el panorama de turistització existent/imminent de Ciutat.

A més d’aquestes activitats hi va haver també molt bon menjar, un ambient molt engrescat i una ruta tan divertida com indignada assenyalant els diversos aspectes i culpables de l’espoli turístic a Palma: la indústria de creuers, les immobiliàries, els negocis gentrificadors, l’ocupació i mercantilització brutals de l’espai públic, la persecució d’activitats no formals al carrer, etc.

web_img_5197-650x433Tota vegada que la diagnosi era ja molt compartida, com a principals conclusions van sorgir la necessitat d’un espai de coordinació dels diferents grups, entitats i sectors preocupats per aquest problema i el desig de portar a terme, com abans millor, algunes accions.

Més concretament, es va decidir convocar una acció contra la Nit del Turisme Sostenible organitzada pel Govern de les Illes Balears, incloent el lliurament de premis al turisme sostenible: la Nit del Turisme S.O.S.terrible, amb els corresponents anti-premis.

Si voleu seguir amb més detall ses jornades, aquí teniu dos articles de La Directa que expliquen a fons tot el que ha succeït al llarg del cap de setmana.

Palma aplega veus contra el col·lapse turístic
Després d’una altra temporada en què l’onada de visitants ha tocat sostre a les Illes, la ciutat ha acollit unes primeres jornades per reunir diferents col·lectius i obrir un debat social sobre el malestar generat per l’allau de visitants

web_img_5242

“Això és un problema de model: si fem cada barri la guerra pel seu compte, no farem res”
Entrevista a Paola Garcia, de la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques (PAH) d’Eivissa, i Daniel Pardo, de l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS) de Barcelona

web_img_5326_0