Dos membres de l’ABTS van participar, el passat 25 de setembre, a una convocatòria del comitè NO Grandi Navi de Venècia. Es tractava d’una iniciativa per aturar els creuers que cada dia atraquen al port de la ciutat causant greus problemes mediambientals, de massificació turística, de grans infraestructures que beneficien només qui les executa, amb la conseqüent despesa pública que no es pot dedicar a les necessitats reals de la ciutat.
Per saber-ne més podeu consultar la diagnosi exhaustiva que el representat del comitè NO Grandi Navi Tommaso Cacciari va fer al 1er Fòrum Veïnal sobre Turisme.
El comitè havia convocat una assemblea ciutadana pel 15 de setembre on van assistir prop de 300 veïnes per parlar dels problemes que els afecten i de l’organització de la jornada de protesta del 25 de setembre.
La jornada va transcórrer de forma festiva i reivindicativa amb discursos i actuacions musicals d’artistes italians, venecians i dels voltants de la Laguna tot impedint el passatge dels creuers. Aquests van haver de retardar la sortida fins al final de la manifestació, creant molts problemes d’imatge a les companyies de creuers i al port de Venècia.
La participació dels membres de l’ABTS va ser en forma de intervenció parlada (minut 11:15) des de l’escenari flotant al canal de la Giudecca, davant les anomenades Zattere (molls), on es congregava la ciutadania per dir NO al pas dels creuers pel bel mig de la ciutat.
Barcelona i Venècia afronten greus problemes de massificació turística, de concentració de creuers i de manca d’habitatge; volem afrontar-los compartint experiències i recolzant-nos mútuament.