Divendres 30 de juny, l’ABTS participa en aquesta interessant trobada de reflexió, discussió i posada en comú que té per objectiu cercar camins compartits cap a una ciutat més justa.

En aquesta sessió de reflexió i diàleg, tres moviments que treballen per la justícia i la sostenibilitat urbanes exposaran diferents perspectives sobre qüestions rellevants per a Barcelona i la gran majoria de ciutats.

La justícia ambiental tracta sobre la distribució dels beneficis ecològics dins la ciutat, on freqüentment la ciutadania amb menys poder adquisitiu resideix a les zones més contaminades i amb menys zones verdes, i pateixen majors problemes de salut. La lluita per la justícia ambiental urbana uneix les persones mes exposades a la pujada del preus de l’habitatge resultat de la turistització o de la millora de les infraestructures als barris.

Alhora, l’Assembla de Barris per un Turisme Sostenible és una resposta clara del veïnat a la massificació turística a Barcelona. L’ABTS ha plantat cara als múltiples impactes adversos de la turistització de Barcelona: des de la gentrificació i l’expulsió del veïnat i la massificació dels carrers, elititzant els comerços, fins a la pèrdua de les relacions veïnals i els múltiples problemes ambientals que comporta el turisme.

El moviment pel decreixement, d’altra banda, fa una crítica radical a la faula del creixement infinit i la seva maquinària capitalista, i també fa una cerca d’una societat més justa i feliç, basada en uns nivells de rendiment ajustats als límits de la vida al planeta.

A aquesta sessió volem reflexionar sobre:
• Que és el que els tres moviments tenim en comú?
• Que és el que podem aprendre els uns dels altres?
• Alguna cosa se’ns escapa?
• Com podem unir més forces?

Llutes-per-una-barcelona-mes-justa