El dissabte 1 de juliol a les 17h30 a La Fontana (Gran de Gràcia, 190 – 192) vine a participar en el Fòrum veïnal “Mercats municipals: un model en crisi”, un diàleg entre veïnat i comerciants de mercats municipals de diversos barris de la ciutat.abaceria

L’objectiu de la sessió és fer una crítica model de mercat municipal imposat per l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB).

Basat en la sistemàtica privatització d’una part important de la superfície dels mercats, mitjançant la introducció de supermercats i la implantació de pàrquings, el conegut com a “Model Barcelona” porta vint-i-cinc anys imposant un discurs on no tenen cabuda la sobirania alimentària, la participació veïnal en la gestió d’aquests equipaments públics, l’economia social o els criteris mediambientals.

Per contra, molts dels mercats municipals més emblemàtics de Barcelona, com La Boqueria, Santa Caterina o La Barceloneta, han deixat de complir la seva funció principal i han esdevingut part de l’escenari de la ciutat-aparador. Mentrestant, la reforma anunciada de mercats com els de l’Abaceria, ha despertat una lluita a contrarellotge per evitar còrrer la mateixa sort.

Aquest fòrum és una oportunitat perquè veïnat i comerciants comparteixin les seves experiències al voltant dels mercats municipals, n’imaginin el futur i els reivindiquin com a eixos fonamentals en la vertebració de la vida dels barris.

El dissabte 1 de juliol vine i participa amb el teu testimoni, els teus dubtes i les teves idees al voltant de com i què vols que siguin els mercats municipals de Barcelona.