La xerrada del passat dissabte va anar molt bé. Malgrat l’amenaça de pluja, finalment només van caure 4 gotes a les 11h, i després vam tenir força sol… massa, si mireu els paraigües / para-sols a les imatges.

En tot cas, la xerrada va aixecar força expectació, atraient una bona seixentena de veïnes i veïns amoïnades amb el projecte municipal – privat d’instaurar aquestes Àrees de Promoció Econòmica Urbanes en què l’Ajuntament cediria certes funcions públiques al sector privat. Començant pel Born i per Sant Andreu del Palomar.

L’explicació en profunditat la va fer l’antropòleg José Mansilla, donant lloc a continuació a un ric debat veïnal. En ell hi havia força rebuig al projecte, i es va acabar decidint properes passes a fer, començant per exigir a l’Ajuntament la transparència que està mancant i continuant per mobilitzar-se més, si cal, per tal d’aturar aquestes intencions.

Entre d’altres coses s’hi va explicar que, tot i no haver-hi encara una llei estatal que reguli els APEUs, sí n’hi ha una de la Generalitat. Així, ja es poden desenvolupar aquestes iniciatives, com a mínim a nivell de promoció econòmica.

Aquí podeu escoltar l’enregistrament de la xerrada (agraïments a l’Arturo).

La veu discordant la va donar (una vegada acabat el debat, perquè dins el mateix no va obrir la boca malgrat estar-se tot el temps allà dret i rígid; si mireu les fotos se’l distingeix de seguida) un senyor que es va presentar com a comerciant  i explicava a qui vulgués sentir-lo (poca gent) que estàvem dient mentides i que no entenem res.

Després de la teoria venia la pràctica (d’usos veïnal de l’espai públic), i vam acabar el matí amb un bonic #femPlaça al Passeig del Born. Vermut, pica-pica i moltíssima interacció social. La majoria molt amigable, però no va faltar un parell de topades amb fins 3 bici-taxis que pretenien passar per la vorera central del Passeig (com fan sempre, és obvi) i que vam haver d’obligar a fer marxa enrere.