Dos anys després de la primera edició, celebrem aquest cap de setmana el 2n Fòrum Veïnal sobre Turisme, un esdeveniment auto-organitzat i auto-fjpginançat per treballar col·lectivament la crítica, l’anàlisi i la proposta d’alternatives a un model turístic i econòmic que està acabant amb les ciutats.rdp_fòrum_SET2.png

La jornada de divendres 18 estarà dedicada a la xarxa SET, nascuda tot just fa 3 setmanes. En aquest temps ja ha crescut en dos nodes més amb les noves adhesions de Firenze i d’Eivissa. Representants de fins a 12 nodes seran presents a la roda de premsa per tal d’explicar la seva situació i les motivacions per adherir-se a la xarxa SET. Per la tarda, la Lleialtat Santsenca acollirà una reunió de treball oberta al públic per definir futures accions de la xarxa SET, seguida pel debat organitzat per Alba Sud i La Hidra sobre el paper dels moviments anti-turistització.

La jornada de dissabte 19 estarà dedicada a Barcelona. Pel matí tindrem una ruta crítica per Ciutat Vella, centrada en el sector turístic com a indústria extractiva. Dedicarem la tarda a aprofundir en certs aspectes de la indústria turística (com la relació amb els recursos naturals i les condicions laborals) mitjançant tallers i xerrades que tindran lloc al Casal de Barri Pou de la Figuera i Casal de Joves Palau Alòs.