Ahir vam presentar en roda de premsa, amb l’AVV de l’Ostia i La Barceloneta Diu Prou, la Plataforma per un Port Ciutadà i el manifest “No a l’Hermitage. L’art de l’especulació” explicant l’oposició veïnal al projecte per un seguit de motius que s’expliquen aquí. Hem de continuar construint un front veïnal contra projectes purament especulatius com aquest.

Llegiu el manifest íntegre, al qual hi podeu donar la vostra adhesió aquí sumant-la a les actuals de: Xarxa Veïnal del Raval, AVV Clot-Camp de l’Arpa, La Sardineta Resistim al Gòtic, AVV Sagrada Família, Fem Front al Turisme de Sants, AVV del Barri Gòtic, Salvem les Drassanes, Som Paral·lel, Ciutat Vella No Està En Venda, Assemblea per la Defensa de les Llibertats de la Barceloneta, La Xarxaire cooperativa d’habitatges, SOS Monuments, Ens Plantem, Comissio de festes del carrer Pescadors, Ecologistes en Acció, Fem Sant Antoni, Observatori Antropològic del Conflicte Urbà, Fotomovimiento, Plataforma Cap Raval Nord, Associació de Famílies Escola Vedruna Àngels, Espai d’Intercanvi Barceloneta, Acció Reina Amàlia, Defensem el Park Güell, La Hidra Cooperativa, Turismegrafies, Alba Sud, Sindicat de Llogateres, trescientosmilkilometrosporsegundo, Panorama180 (Festival de cine creative commons de Barcelona), Attac Catalunya, Transductores, Plataforma #LaFiraOLaVida, Assemblea 15M Sarrià-St. Gervasi, ASiA- Associació Salut i Agroecologia, Elite taxi.

L’únic art que portaria el museu privat Hermitage a Barcelona és l’art de l’especulació. Per un port ciutadà, no a l’Hermitage!

  • per ser un projecte especulatiu en què, amb el pretext de l’art i la cultura, es vol instal·lar una icona turística més al front de mar, en una nova zona exclusiva, i excloent, de comerç de luxe, restauració i oci nocturn
  • per l’increment de la turistització que comportaria al barri, el districte i la ciutat, multiplicant els impactes socials i ambientals
  • per l’augment de mobilitat en un barri ja col·lapsat
  • per la falsedat dels llocs de feina promesos
  • per la il·legitimitat de la concessió de l’espai, decidida sense mediació ni diàleg amb el veïnat
  • per no haver-hi cap projecte artístic, sinó un projecte especulatiu impulsat per especuladors professionals.

Fem una crida a la gent, als col·lectius socials i al món cultural en un sentit ampli, a mobilitzar-se i donar suport a aquesta campanya. Exigim al Port que aturi aquest desgavell i obri un procés públic. i participat per decidir els usos de la Nova Bocana mitjançant la quarta reforma del Pla Especial de la Nova Bocana participada pel veïnat. Reclamem als grups municipals el compromís de no donar el vistiplau de l’Ajuntament al projecte. i el suport a la quarta reforma.

Aquí, algunes imatges de la roda de premsa d’ahir.