Diversos col·lectius ens sumem a la setmana d’acció pel clima, afegint-hi una mobilització específica sobre turistització i emergència climàtica, posant l’accent en la necessitat de decreixement d’avions, creuers i de turisme per limitar l’impacte climàtic. Serà el dijous 26 de setembre a les 19h al Porta de la Pau.

Les emissions generades pels creuers i els avions són un dels principals focus de contaminació de Barcelona i una de les causes més importants del col·lapse climàtic del planeta. No es pot seguir ampliant l’aeroport ni les terminals de creuers. Al contrari: cal una reducció valenta de la circulació en ports i aeroports!
A més, tal com venim denunciant els moviments socials i veïnals des de fa anys, el model de turisme massiu que impera a Barcelona genera greus impactes en l’accés a l’habitatge, expulsió de veïnes dels nostres barris, destrucció del comerç de proximitat i deteriorament de la salut de la població. A més a més, provoca una carestia general de la vida, mentre ofereix les feines més precàries de tot el mercat laboral.
Aquest estiu s’han tornat a batre rècords de temperatures i de turistes saturant la ciutat. La virulència del canvi climàtic està creixent dia rere dia. Fa falta un canvi de rumb radical per aturar el col·lapse anunciat!
Per aquestes raons, el dijous 26 de setembre a les 19h al Portal de la Pau es farà una manifest-acció pel decreixement de l’aviació, dels creuers i del turisme massiu en general, en el marc de la setmana d’accions pel clima.
Manifestarem la nostra oposició a aquest model de vida que porta al desastre! Veniu amb samarretes negres o vermelles, porteu pancartes, cassoles… ens farem sentir!

ABTS, Ecologistes en Acció, Sindicat de Barri del Poble-sec i altres col·lectius de barri i de lluita pel clima. Difon i vine!

stop_per imprimir.jpgoctaveta.jpg