Ja fa setmanes que és innegable el retorn del turisme massiu i extractiu a Barcelona, amb tots els seus impactes socials i ambientals. El diumenge 19 de juny tornem als carrers i ens trobem a la Rambla per a una concentraacció de denúncia d’aquest model ecocida.

El retorn del turisme massiu i extractiu a Barcelona és innegable des de fa setmanes, com ho són tots els seus impactes socials i ambientals: expulsió del veïnat, contaminació de l’aire, massificació de carrers i places, desaparició del comerç de proximitat, emissions de CO2 fatals per a l’emergència climàtica, concentració laboral en un sector especialment explotador i precaritzador, reforç de la dependència d’un sector altament vulnerable (basta veure l’efecte del covid sobre els llocs més turistitzats).

Des de tots els àmbits institucionals, han desaparegut les veus que durant la pandèmia demanaven repensar el model i diversificar l’economia, i s’aposta ja descaradament per la promoció turística amb diners públics.
Davant d’això no ens quedarem de braços creuats. El diumenge 19 de juny tornem als carrers i ens trobem a la Rambla per a una concentraacció de denúncia d’aquest model ecocida.