Avui s’ha presentat al Port de Barcelona la plataforma No a la Copa Amèrica, després de mesos de reunions i autoorganització entre diversos col·lectius, entitats i veïnat de diferents barris, oposats a la celebració de l’edició 2024 a Barcelona.

Membres de la plataforma han presentat el manifest #NoAlaCopaAmèrica, que inclou els motius pels per al rebuig d’aquest macroesdeveniment que privatitza beneficis, socialitza perjudicis i augmenta la injustícia social i ambiental en plena crisi múltiple (climàtica, d’aigua, habitacional, ambiental…)

També s’ha presentat l’agenda de la plataforma els propers mesos:

  • jornada crítica monogràfica sobre la celebració de la Copa Amèrica 2024 a Barcelona, durant la tardor
  • durant l’hivern i la primavera, xerrades i trobades als barris per explicar els seus impactes a tota la ciutat
  • mobilitzacions a partir de la primavera (la Copa Amèrica començarà al juny, tot i que els seus impactes ja es deixen notar).

Us deixem aquí el manifest #NoAlaCopaAmèrica, al qual podeu fer arribar l’adhesió de la vostra organització aquí, així com la llista de les adhesion inicials amb què neix, ja ben nodrida, la plataforma.

És important denunciar aquest macroesdeveniment i com s’ha organitzat (opacitat, excepcionalitat, etc.), però també deixar molt clar que no es pot repetir la seva celebració a Barcelona, com ja estan apuntant des dels sector públic i privat.